Skip to main content

Vertrouwen. Waarom alles beter werkt als je mensen vertrouwt

We hebben best lang kunnen volhouden dat “we allemaal wel vertrouwen wilden hebben, maar ja, we moeten natuurlijk wel een bedrijf runnen.” Dit boek wil laten zien dat het andersom is. Partnerschap, vakmanschap, wendbaarheid, innovatievermogen, integriteit en openheid zijn allemaal ondenkbaar zonder vertrouwen. Natuurlijk moeten we op de juiste momenten ook kunnen wantrouwen, maar vertrouwen is een economische noodzaak is geworden. Dit boekt beschrijft de ins en outs van vertrouwen, en van wantrouwen.

Wantrouwen is een defensieve kracht, het voorkomt dat het fout gaat (hoofdstuk 1). Wantrouwen heeft een lange geschiedenis en het zorgt ervoor we star en kortzichtig zijn geworden (hoofdstuk 2), terwijl we in deze tijd van verandering juist heel wendbaar moeten zijn en voortdurend van richting moeten kunnen veranderen (hoofdstuk 3). Dat lukt alleen maar als we zelf snel en effectief kunnen veranderen (hoofdstuk 4). Meetbare doelstellingen zitten dan heel erg in de weg (hoofdstuk 5), want we moeten heel anders en veel losser samenwerken (hoofdstuk 6). Dat lukt alleen maar als we een duidelijke en gezamenlijke richting hebben (hoofdstuk 7) en als we acteren als een consistent en slagvaardig geheel (hoofdstuk 8). Dan moeten we er wel voor zorgen dat we elkaar kunnen vertrouwen (hoofdstuk 9). Gelukkig weten we tegenwoordig goed hoe we dat moeten doen (hoofdstuk 10), want zonder vertrouwen is dat allemaal niet mogelijk (hoofdstuk 11).

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Over naar de praktijk, en de kunst om vanuit vertrouwen te werken. Waar wantrouwen belemmert, is vertrouwen juist een creërende, offensieve kracht. Bart Stofberg geeft je meer creatiekracht. Inzicht krijg je in verschillende dimensies van samenwerking en mogelijkheden om vertrouwen te mobiliseren en ontwikkelen. Heel bruikbaar vind ik het verband met drijfveren van mensen, om gedrag te beïnvloeden en aan vertrouwen te winnen. Veel heeft te maken met de manier van verbinding maken en (durven) loslaten.

Interessant boek voor wie meer zicht wil op organisatie ontwikkeling, leidende principes en trends. Van Tayloriaans standaardisatie denken klimt Stofberg op naar samenwerkingsvormen, die als geen ander geënt zijn op vertrouwen. Daar passeren ook vormen als agile, scrum en partnering de revue.

Afrondend geeft Stofberg adviezen voor het organiseren van vertrouwen – organisatie inrichting, leiderschap, teamvorming e.a. Zonder pasklare gids te willen zijn, helpt het boek je richting te geven en op te pakken. Zet je aan het denken.

Helder, gestructureerd, vlot geschreven. En ik zou zeggen ‘praktisch beschouwend’ en eigentijds boek. Je wendt er doorheen.

Franca Gribnau, uit interesse en met achtergrond in communicatie en organisatie

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06 31 01 38 78
DIJKBRAAK 20 | AMSTERDAM