Skip to main content

Iedereen kan innoveren - het boek

Om succesvol te innoveren moet je jezelf blijven en jezelf voortdurend opnieuw uitvinden. Dat lijkt lastig, maar elke organisatie heeft een verborgen reservoir aan innovatievermogen. Ontdek hoe je de natuurlijke nieuwsgierigheid, experimenteerdrift en ambitie uit je mensen kunt halen en inzetten.

Innoveren kun je niet organiseren, innovatievermogen wel. Zo kun je creativiteit niet afdwingen, maar het is wel mogelijk om creatieve mensen te stimuleren om nieuwe ideeën te ontwikkelen en te delen met anderen.

In dit boek kun je lezen hoe je een innoverende organisatie inricht. Iedereen kan innoveren is een verfrissend boek met overtuigende concepten, praktische tips en herkenbare voorbeelden waarmee je de volgende dag direct aan de slag kunt gaan.

Boekpresentatie 'Iedereen kan innoveren'

Het boek is goed leesbaar en - terwijl ik al veel gelezen heb over verandering en innovatie - bleef ik met stijgende bewondering prachtige zinnen in me opnemen. Niet alleen vaak mooi geformuleerd (‘Eigenlijk is innovatievermogen niet meer dan een continue ontmoeting van nieuwsgierigheid en blikwisseling’), maar ook inhoudelijk sterk. ‘De spijker op z’n kop’, dacht ik dan. Spot-on! En dat is knap, want innovatie laat zich niet makkelijk uitleggen. De harde, praktische kant ervan weliswaar wel (een nieuwe gadget of techniek beschrijven is betrekkelijk eenvoudig), maar als ‘t gaat om de argumentatie en uitleg van de noodzaak voor verandering, nieuwe wegen vinden en inslaan, dat te organiseren, vanuit de gedachte dat alles mogelijk zou kunnen zijn, daar heb je schrijftalent én vakkennis voor nodig.

Robert Buisman

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06 31 01 38 78
DIJKBRAAK 20 | AMSTERDAM